מתחילות להתאמן על מאכלי חלב: לזניה חלבית מוקרמת בטעם עשיר

היא רק נראית מורכבת, אבל אחרי שקולטים את הרעיון – ההכנה מהנה ומספקת והתוצר? הולך להיות טעיםםם לפחות כמו במסעדות חלביות יוקרתיות!

חגית אור | קול כבודה 19.5.2024 | 15:50

לזניה | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

לרוטב שמנת:

25 גר' חמאת תנובה

1 בצל בינוני חתוך בינוני

1 כוס פטריות חתוכות

1.5 כפית אבקת מרק פטריות

2 כפות בזיליקום קצוץ (לא חובה)

5 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

2 קופסאות שמנת מתוקה

כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב עגבניות:

כף שמן לטיגון

1 בצל בינוני חתוך בינוני

2 עגבניות טריות מגורדות

1/4 כפיתסוכר, לבן או חום

200 גר' רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)

כפית פפריקה אדומה

כף אורגנו יבש

5 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

מלח פלפל לפי הטעם

2 כוסות מים חמים

בנוסף: 

חבילת עלי לזניה

גבינה צהובה

גבינת מוצרלה

 

אופן ההכנה:

מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן, מתבלים עם אבקת המרק, מלח פלפל וכאשר כל התבלינים נספגים מוסיפים את השמנת והחלב, מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.

מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מאחדים את התערובת ומוסיפים מים, מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה.

את שני הרטבים מערבבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך, ניתן להוסיף קורנפלור לזירוז התהליך.

משמנית תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות) ומתחילים לערום בשכבות
שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים ומעל מפזרים בנדיבות את הגבינה המגורדת וחוזר חלילה עד לגובה הרצוי, בד"כ 3 שכבות של עלים כשמסיימים בהמווון גבינה.

כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.

מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט.

בתיאבון!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום