מגולגלות תמרים טבעוניות מקמח כוסמין מלא | בתאל בראון
מגולגלות תמרים טעימות ומתוקות והפעם: מרכיבים טבעיים ומקמח כוסמין! השינויים הבריאותיים כל כך מדוייקים שהטעם נשאר אותו דבר.... תהנו!
בתאל בראון | קול כבודה 21.5.2024 | 15:50
המצרכים:
לבצק
2 כוסות קמח כוסמין מלא
10 גרם אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כוס סוכר קנים או סוכר sweetango
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מים
למלית תמרים
500 גרם תמרים טחונים
60 גרם מים
אפשר להוסיף : חצי כפית קינמון ,
קורט ציפורן , 1/4 כוס אגוזים קצוצים דק.
למלית אגוזים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס סוכר קנים
2 כפות שמן קוקוס
לערבב ולמרוח על הבצק .
אופן ההכנה:
הכנת המלית של התמרים
בודקים את התמרים ושמים בסיר רק את
התמרים הרכים ומבשלים עם המים, מערבבים עד שהתמרים מתרככים,
ואם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מוסיפים את הקינמון , הציפורן והאגוזים ,
מערבבים ומורידים מהאש. מניחים בצד לקירור או מעבירים למקרר.
( ניתן להחליף בממרח תמרים טבעי).
הכנת הבצק
להכניס את החומרים לקערה ללוש היטב עד למרקם של בצק רך.
לחלק לשלושה כדורים
לרדד כל כדור ,
למרוח את מלית שאוהבים ,
לגלגל ולחרוץ חתיכות בגודל הרצוי.
לאפות 20 -30 דקות
ב180 מעלות עד להשחמה.
לקרר ולפזר מעל מעט אבקת סוכר