שוקיים עוף ברוטב מתוק-חריף עם בטטה

אם אתם אוהבים עוף בתיבול עסיסי מתוק-חריף המתכון הזה פשוט מושלם לכם לארוחת צהריים, תהנו!

חגית אור | קול כבודה 21.5.2024 | 10:55

עוף | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

10 שוקיים עוף

4 בטטות

4 שיני שום

צרור פיטרוזיליה קצוצה

רוטב צי'לי מתוק/חריף

חצי כוס דבש

חצי כוס מים

תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כף פפריקה מתוקה, כפית כורכום.

אופן ההכנה: 

מסדרים את השוקיים בתבנית תנור, את הבטטות פורסים לפרוסות עבות ואת השום חוצים לחצאים. מניחים את הבטטות והשום לצד השוקיים.

שופכים חצי כוס צ'ילי על העוף ומורחים היטב על השוקיים והבטטה, מערבבים את הדבש עם המים והתבלינים ושופכים גם אותם על כל חלקי העוף והבטטה.

מפזרים ירק מלמעלה.

אופים בתנור למשך כשלושים דקות על חום של 200 מעלות ומנמיכים לעוד 10 דקות בישול בחום של 150 מעלות. (יש תנורים שדורשים צליה ארוכה יותר, המנה מוכנה כאשר הבטטה מתרככת מבפנים).

בתיאבון!!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום