קציצות קינואה אפויות בתנור | בתאל בראון

קציצות פרווה מלאות באנרגיה טובה לגוף בשילוב קישוא ופיטרוזיליה המעניקים ניחוח עדין של ארוחה מושקעת במיוחד…

בתאל בראון | קול כבודה 20.5.2024 | 10:05

קציצות קינואה | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:
1/2 כוס קינואה שטופה ומסוננת
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח הימלאיה (לבישול הקינואה)
2 ביצים
1/2 בצל בינוני מגורד
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1/3 כוס פטרוזילה קצוצה
1/3 כוס פירורי לחם
תיבול לתערובת: 1/2 כפית מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

בישול מקדים של הקינואה: מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות לפחות.
מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר
אפייה ומשמנים את הנייר.
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. מניחים על נייר האפיה המשומן ומרססים מעל הקציצות מעט שמן. אופים במשך 30 דקות.
-הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספת, עד שהקציצות מעט מזהיבות.
תהנו 

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום