חלביים, מפנקים ובריאים: מחבת ירקות מוקרמים

ממש מתחשק לך מנה מוקרמת אבל שתהיה עם מינימום קלוריות? המנה הזו ליוותה אותי בדיאטה לאורך זמן, היא נטולת פחמימות ומכילה חלבון וכמה מנות שומן והכי חשוב – מעניקה לך טעם של אוכל במסעדה חלבית…

חגית אור | קול כבודה 15.5.2024 | 17:14

ירקות מוקרמים | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

2 גמבות

גזר

קישוא

בצל סגול

רבע כרוב לבן

פטריות – טריות או משימורים

מעט שמן זית

תבלינים: מלח, פלפל, חצי כפית אגוז מוסקט. חצי כפית זעתר/אורגנו

להקרמה:

שמנת חמוצה ושמנת לבישול 9 אחוז שומן.

רוטב צ'ילי מתוק

ההכנה:

קולפים את הירקות הזקוקים לקילוף וחותכים את כל הירקות לרצועות דקות.

מחממים את השמן זית במחבת ומוסיפים את הירקות, מאדים עד לחצי ריכוך למשך כ-20 דקות. (אפשר להוסיף קצת מים עם רוטב צי'לי כדי שלא ישרפו)

מוסיפים על הירקות את השמנות והתבלינים, מוסיפים כ-1/3 כוס רוטב צ'ילי (למי שאוהבת, לא חובה) מרתיחים עד לביעבוע הרוטב והתרככות מלאה של הירקות.

* אפשר לעשות את אותו תהליך באפיה בתנור.

בתיאבון ובהנאה!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום