שווארמה מעורבת | חגית אור

אצלנו בבית לא זורקים אוכל טוב: מתכון מדהים לניצול שאריות עוף ובשר שיש לכן במקרר מהיומיים האחרונים וכואב לך הלב לזרוק אותם… מתכון מוצלח שכדאי לאמץ – למצפון ובעיקר לטעם ולהנאה

חגית אור | קול כבודה 4.6.2024 | 09:23

שווארמה | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

500-700 גרם שאריות עוף או בשר שהתבשלו ביומיים האחרונים ולא נאכלו ונשמרו בקירור טוב.

1 בצל

1/2 כוס רוטב טריאקי / סויה

1/3 כוס יין אדום יבש/לבו

מלח, פלפל

תבלין שווארמה

3 שיני שום

צרור כוסברה

ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים, בינתיים כשהבצל על האש, שוטפים את חלקי העוף והבשר ומפרידים אותם משאריות של עצמות ועור ושוטפים היטב.

קוצצים את העוף והבשר לחיתוך דק ויפה ומניחים מעל הבצק המטוגן, קוצצים את השום ומוסיפים, כעת מוסיפים את היין והרוטב טריאקי ומתבלים.

מבשלים והופכים תוך כדיי למשך כ- 10 דקות.

מוסיפים את הירק הקצוץ.

אוכלים בפיתה, עם טחינה משובחת וסלט או לצד תוספת אחרת.

תהנו!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום