עוגת גבינה פירורים ושוקלד לבן | רות ברכה

עוגת גבינה קרמית עם שכבת פירורים ושוקולד לבן בטעם יוקרתי | מיוחד לשבועות

רות ברכה | קול כבודה 4.6.2024 | 08:09

הכנה סטיילינג וצילום: רבקה מארוקו

הכנה סטיילינג וצילום: רבקה מארוקו מהבלוג אופה לשבת

לעוגות גבינה נוספות לחצי כאן

רינג בקוטר 22-24

או  כ 15 מנות אישיות

לפירורים:

  • 200 גר' חמאה
  • 4 כפות סוכר (40 גר')
  • 1 סוכר וניל (10 גר')
  • 1 אבקת אפיה (10 גר')
  • ½ 2 כוסות קמח (350 גר')
  • 1 ביצה (או 2 חלמונים)
  • חופן אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 100 גר' שוקולד לבן

לקרם גבינה:

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • ¼ כוס חלב (60 גר')
  • 500 גר' גבינת שמנת
  • 100 גר' גבינה 5%
  • גביע שמנת חמוצה (200  מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר (150 גר')
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½ כוס חלב (125 מ"ל)
  • 3 גר' גלטין + 15 גר' מים קרים – לא חובה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפירורים: במעבד מזון טוחנים לבצק פירורי חמאה, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קמח וביצה.
  2. משטחים את הפירורים על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה, ואופים בתנור מחומם ל 180 מע' כ 15 דקות להזהבה. מדי פעם מערבבים את הפירורים כדי שלא ישרפו. מצננים היטב.
  3. מניחים במעבד מזון אגוזים ושוקולד לבן וטוחנים לפירורים. מוסיפים לפירורים , מערבבים היטב ושומרים בצד להרכבת העוגה.
  4. מכינים קרם גבינה: מכינים ג'לטין – (לא חובה) – בקערה קטנה משרים אבקת ג'לטין במים קרים ומשאירים כ 10דקות לספיגת הנוזלים.
  5. בסיר קטן ממיסים שוקולד לבן קצוץ וחלב, על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב (זהירות על השוקולד.. שלא ישרף!) . שומרים בצד.
  6. בקערת המיקסר מניחים גבינות, שמנת חמוצה , סוכר וסוכר וניל ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ 5 דקות. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  7. במידה ותרצו להוסיף ג'לטין –כך עושים: ממיסים אותו במיקרו כ 20 שניות עד שהוא הופך לנוזל צלול (זהירות מחימום יתר!), מוסיפים כמה כפות מקרם הגבינה לג'לטין המומס ומערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים את הג'לטין המדולל בקרם הגבינה לתערובת הגבינה כולה. מערבבים לאיחוד.
  8. מרכיבים את המנה בכלי הרצוי : תבנית, כוסות אישיות, או רינגים. אם אתם משתמשים ברינג – גדול או מנות אישיות – רפדו את הדפנות בשקף שיקל על החילוץ. מפזרים מחצית מכמות הפירורים על בסיס התבנית, מהדקים היטב. יוצקים את כל קרם הגבינה , ומפזרים את כמות הפירורים הנותרת. מתאימים את כמות הפירורים לכלי שלכם כך שתיווצר שכבה שווה של פירורים מעל ומתחת לקרם הגבינה.
  9. מעבירים את העוגה למקרר למספר שעות להתייצבות.
  10. העוגה מעולה בהקפאה. מעבירים למקרר מספר שעות לפני ההגשה להפשרה מבוקרת.
 
 

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום