לא רק לתינוקות: דייסת קונפלור מפנקת לארוחת הערב | חגית אור

כשהתארגנו לארוחת הערב והחביתות כבר היו על המחבת, ניגש אליי החמוד שלי בן החמש וביקש בתחנונים: "אמא תכיני לי דייסה, לא של תינוקות, הטעימה הזאת..." בהתחלה סירבתי הרי החביתות כבר מוכנות! אבל אז...

חגית אור | קול כבודה 3.6.2024 | 16:38

דייסה | צילום: שאטרסטוק

אבל אז, הרגשתי שבקשה כזו מתוקה מילד כזה מתוק – פשוט ממיסה אותי!  באותו רגע החלטתי להכין לו במיוחד סיר קטן….

כמובן שכולם הצטרפו לחגיגה… את החביתות אם שאלתם, השארנו לסנדויצ'ים של הבוקר (-;

המצרכים:

2 כוסות מים

2 כוסות חלב

כוס וחצי קונפלור

חצי כוס סוכר

לתוספת: קוקוס וקינמון או רוטב מייפל

ההכנה:

מרתיחים בסיר את המים והחלב, עם תחילת הרתיחה מוסיפים את הסוכר ומיד לאחר מכן את הקונפלור. מרתיחים ובוחשים תוך כדיי, למשך כשבע-עשר דקות.

אם הדייסה הופכת לצמיגית מדיי, מוסיפים עוד חצי כוס חלב/מים.

מורידים מהאש ומוזגים לקעריות או כוסות אישיות

מפזרים מעל קוקוס וקינמון או רוטב מתוק אחר. (טעים מאד גם ללא תוספת)

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום