הכי מבוקשת: עוגת גבינה אפויה קלאסית לשבועות | מירב מלכה

תמיד רצית להכין עוגת גבינה אפויה שלא נופלת, גבוהה ומתוקה עם ביסים חלומיים… זה בדיוק המתכון שחיפשת! עם פטנט מיוחד לשמירה על הגובה ועל המרקם שאת חולמת עליו…

מירב מלכה | קול כבודה 5.6.2024 | 10:59

עוגת גבינה | צילום: שאטרסטוק

ראשית לחמם תנור ל200 מעלות.
לשמן היטב סיר ג'חנון קוטר 20 ולהכניס להקפאה.

מצרכים לקערה:
750 גרם גבינה 5%
2 כפות גבינת נפוליון
1 שמנת חמוצה
כפית מיץ לימון
4 כפות פודינג וניל
3 וחצי כפות קורנפלור
6 חלמונים

מצרכים להקצפה:
6 חלבונים
חצי כוס סוכר

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את החומרים שבקערה.

את חומרי ההקצפה מקציפים יחד, מוציאים רבע מהקצף ומערבבים יחד עם תערובת הגבינות. לאחר הטמעה מלאה, עושים זאת שוב: עוד רבע מהקצף מכניסים לתערובת הגבינות, כך עד שכל קצף החלבונים נטמע בתוך התערובת מבלי להשאיר גושים של חלבונים.

מוציאים את הסיר מההקפאה ושופכים לתוכו את הבלילה. מכניסים לתנור ל -10 דקות.
לאחר מכן פותחים את דלת התנור להוצאת אדים, סוגרים ומורידים את המעלות ל160 לאפיה של 20 דקות.
לאחר מכן פותחים שוב את דלת התנור להוצאת אדים וסוגרים. מורידים את המעלות ל140 למשך שעה וחצי .
בסיום האפיה פותחים את דלת התנור מעט מאוד ומשאירים את העוגה למשך חצי שעה.

מוציאים לקירור ומחלצים מהתבנית.

תקשטו בקצפת (או שלא..) ותהנו!!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום