מתכון לבייגלה ירושלמי מושלם – קל להכנה | מירב מלכה

"בייגלה חם, בייגלה חם"… זוכרת את האיש עם העגלה שמכר בייגלה חם בריח ששיכר את כל השכונה? אם חשבת שבייגלה ירושלמי אפשר להשיג רק בחוץ אז בואי נשבור את המיתוס, עם מתכון שיעלה בך נוסטלגיה וטעם שמיימי

מירב מלכה | קול כבודה 22.5.2024 | 09:32

בייגל | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2.5 כוסות מים חמימים
1.5 כפות מלח
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

בקערה מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים

מוסיפים את יתר המצרכים ולשים היטב במיקסר או ביד עד שהבצק מקבל מרקם חלק ורך.

מניחים בצד להתפחה של שעה.

יוצרים צורת בייגלה, מקלות או טבעות, טובלים במים ולאחר מכן בשומשום.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך רבע שעה או עד לקבלת צבע זהוב.
בהצלחה!

בייגלה ירושלמי בהכנה בייתית

 

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום