מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 34°c
אשדוד 17°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 34°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט מדליוני עוף ריחניים במחוות ירק ועושר הדרים חגיגי

תשכחו מ'עוד סלט' נחמד על השולחן. אתם מוזמנים למשהו אחר, מרשים ומפתיע, חגיגי ומיוחד באמת. השילוב של מדליוני עוף עם מצע ירוק רענן ולבבות דקל ארומתיים מאמריקה המרכזית לוקח את הטעם למקום מלא ועשיר. מסוכרים לצד נגיעות דבש וחרדל מעודנות, חגיגת הדרים רעננה ומלאה בטעם טוב

מתכון לסלט מדליוני עוף ריחניים במחוות ירק ועושר הדרים חגיגי
סלט מדליוני עוף צילום: רייצ'ל רייך

מתכון לסלט מדליוני עוף ריחניים במחוות ירק ועושר הדרים חגיגי / רייצ'ל רייך

המצרכים לסלט מדליוני עוף ריחניים במחוות ירק ועושר הדרים חגיגי:

זמן ההכנה: 35 דקות. סיווג: בשרי. עמידות בקירור: אינו עמיד.

לסלט:

  • 2 חזות עוף
  • 1/2 כוס חרדל
  • 1/2 כוס דבש
  • 8 עלי חסה טריים
  • 1 כוס לקט עלי בייבי
  • 250 גרם פטריות טריות
  • 4 מקלות לבבות דקל לבן (משומרים) 4 מנדרינות או 2 תפוזים לבחירה
  • 1/2 כוס משמש מיובש
  • 1/2 כוס שקדים מסוכרים
  • 1 כף שומשום

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס חומץ טבעי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה למדליוני עוף ריחניים במחוות ירק ועושר הדרים חגיגי:

  1. תחילה פורסים את חזות העוף לקוביות שוות בגודל 1X3 ס"מ. נערבב 
  2. מערבבים היטב את החרדל והדבש ויוצקים בנדיבות על חתיכות העוף מכל הצדדים.
  3. מעבירים את העוף לאפייה בחום גבוה למשך 10 דקות עד להשחמה נאה.
  4. בינתיים, שוטפים ומייבשים היטב את הירקות העליים.
  5. חותכים את עלי החסה לרצועות גסות ומסדרים על כלי נאה כמצע, יחד עם לקט עלי הבייבי.
  6. את הפטריות שוטפים היטב, פורסים ומטגנים קלות עד להשחמה נאה.
  7. פורסים את לבבות הדקל לפרוסות שוות.
  8. את  חצאי המשמש המיובש מפרידים לשניים. (זה הזמן לבדוק ולהסיר נגיעות אפשריות)
  9. את פלחי המנדרינות או התפוז חותכים לקוביות בינוניות.
  10. כעת מוסיפים את כל הרכיבים החגיגיים יחד עם הפטריות הצלויות, מעל מצע העלים.
  11. סמוך להגשה מוסיפים גם את חתיכות העוף החמימות ומשדרגים עם שקדים מסוכרים ותפזורת שומשום מעל.

טיפ: אם לא התרגלתם לטעמם של לבבות הדקל, תוכלו לוותר עליהם ותקבלו גם כך סלט נפלא.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: רייצ'ל רייך – מחברת הספר "סוד הגן"

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art