מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרולדת וניל ותותים מושלמת

רולדת וניל ותותים מתאימה לכל אירוח או כקינוח לארוחה חלבית חגיגית, מתכון קל להכנה מהיר ומרשים

מתכון לרולדת וניל ותותים מושלמת
רולדת וניל ותותים צילום: אסתי

מתכון לרולדת וניל ותותים מושלמת / אסתי

המצרכים לרולדת וניל ותותים מושלמת:

לרולדה:

  • 4 ביצים L מופרדות
  • 5 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות שמן
  • 7 כפות מיץ תפוזים
  • 4 כפות קמח (לא ממש גדושות)
  • 1 כפית  אבקת אפיה

לקרם:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב (כוס ח"פ קר)

לזילוף:

  • ריבת חלב

אופן הכנה לרולדת וניל ותותים מושלמת:

  1. מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל  עד לקבלת קצף יציב
  2. בקערה נפרדת מערבבים הייטב את החלמונים עם שמן, מיץ תפוזים ואבקת אפיה
  3. מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה
  4. מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)
  6. מוציאים מהתנור ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה
  7. מניחים את הרולדה בצד כשהיא מגולגלת עם נייר האפייה עד לצינון מוחלט

הכנת הקרם:

  1. מקציפים את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצפת אחידה וחלקה    
  2. פותחים את הרולדה המגולגלת שהנחנו בצד ומורחים עליה מחצית מהקרם ומזלפים מעט ריבת חלב
  3. מגלגלים לרולדה ומורחים את יתרת הקצפת על הרולדה  .
  4. אפשר לשמור מעט מהקצפת לעיטור וקישוט
  5. מקשטים בתותים ומכניסים לקירור
  6. שומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art