מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות

מי לא אוהב פיתות פרנה: הפיתות האהובות והרכות במתכון מוצלח לכבוד שבת קודש, מתאימות לצד מגוון סלטי הבית וטעימות גם כשלעצמן

מתכון לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות
פיתות פרנה צילום: אסתי

מתכון לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות / אסתי

המצרכים לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות:

לעיסת השמרים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כוס מי ברז

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • כ 3 כוסות מים (לפי הצורך)

אופן ההכנה לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות:

  1. בקערית מכניסים את מצרכי עיסת השמרים ומערבבים הייטב
  2. מניחים בצד עד לתסיסת השמרים
  3. בקערה נפרדת מכניסים את מצרכי הבצק לפי הסדר ומתחילים ללוש מוסיפים את תערובת השמרים שהנחנו בצד וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד את המים מוסיפים לפי הצורך מתחילים עם 2 כוסות ומוסיפים לאט לאט עוד
  4. יוצרים 18 כדורים מהבצק בגודל ביצה גדולה מניחים על משטח מקומח...משטחים מעט את הכדורים  בעזרת היד לצורת פיתה או כמו לחמניה ארוכה ומקמחים אותם מעט
  5. מניחים את הפיתות להתפחה במשך 20 דקות
  6. אופים בסיר גריל חשמלי משתי הצדדים מעל להבת גז בינונית דלוקה
  7. טיפ: צריך להפעיל להבה מתחת לסיר החשמלי רק עד שהפיתה תפוחה ושחומה. חשוב להזיז את הסיר מהגז אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה על מנת שהפיתה לא תישרף !
  8. הופכים לצד השני מזהיבים לכמה שניות ומוציאים מייד
  9. הסוד הוא להזיז את הסיר מהאש אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה ומחזירים לאש כשמתחילים כל פעם פיתה חדשה .

הערה: למי שרוצה להשקיע בבצק חלומי עם בועות  ללוש את הבצק פעמיים שלוש ! כל 20 דקות. סהכ התפתחה של שעה שעה וחצי  - שווה ביותר .

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art