מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מנה פרווה: מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות

מתכון מוצלח לפלפלים ממולאים בגרסה הפרווה והפעם במילוי של בורגול וירקות מגורדים המעניקים טעם חדש ומלא עניין למנה צמחונית מושלמת

מנה פרווה: מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות
פלפל ממולא צילום: freepik

מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות / אסתי זוהרץ

המצרכים לפלפל ממולא בבורגול וירקות:

  • 2 כוסות בורגול דק
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • מים רותחים עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
  • 3 גזרים מגורדים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/4 עד 1/2 כפית בהרט
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • פלפלים (לפי כמות הסועדים)

לרוטב:

  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
  • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט
  • כ 2 כוסות מים רותחים
  • 2 תפו"א קלופים וחתוכים לפרוסות

אופן ההכנה לפלפל ממולא בבורגול וירקות:

  1. בקערה מכניסים בורגול, שמן ורבע כפית מלח ומערבבים
  2. מוסיפים מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי כ 1 ס"מ מעל הבורגול.
  3. מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות .
  4. בינתיים מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
  5. מוסיפים את הגזרים המגורדים ומזהיבים קלות
  6. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה ומתבלים ברבע עד חצי כפית בהרט, רבע כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף
  7. מוסיפים פנימה את הבורגול המושרה ומערבבים הייטב לאיחוד
  8. טועמים ומתקנים תיבול
  9. חותכים את הפלפלים, מרוקנים את הזרעים וממלאים בבורגול .

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר על האש עם 2 כפות שמן מוסיפים את שיני השום הכתושות,
  2. בקערית, מערבבים כף מלאה פפריקה מתוקה, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, חצי כפית סוכר, 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית בהרט ומערבבים הייטב לאיחוד
  3. מעבירים את תערובת התבלינים והרסק לסיר עם שיני השום המטוגנות ומוסיפים כ 2 כוסות מים רותחים
  4. מסדרים בתחתית הסיר פרוסות עבות של תפוחי אדמה
  5. מניחים את הפלפלים הממולאים מעל תפוח האדמה בסיר צמודים זה לזה .
  6. הרוטב צריך להיות שלוש רבעי גובה מהפלפלים אם חסר עוד מים מוסיפים קצת.
  7. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art