דרמה: בית הדין הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט.
טעימה וקלילה: מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד
מתכון נהדר לעוגה מוצלחת וטעימה המשולבת בטעמי וניל - לימון ונטיפי שוקולד מריר. עוגה שמתאימה כקינוח לכל סעודה או אירוע
מתכון לעוגת וניל - לימון ושוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת וניל - לימון ושוקולד:
מידה בכוס 250 מיל
- 4 ביצים L
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כוס מיץ לימונדה / או מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס נטיפי שוקולד קטנים
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
לזיגוג אחרי האפיה:
- 1/4 כוס סילאן מעורבב עם 2 כפות מים רותחים
אופן הכנה לעוגת וניל - לימון ושוקולד:
- מחממים תנור ל-180- 200 מעלות.
- בקערה טורפים ידנית ללא צורך במיקסר ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל וטורפים לאיחוד.
- משמנים תבנית בינונית במעט שמן ומפזרים מעט קוקוס. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- לאחר האפייה מוזגים על העוגה החמה בעזרת כף את תערובת הסילאן והמים, באופן אחיד.
- ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה .
בהצלחה רבה ובתאבון