עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים
לכל חובבי העוגיות: מתכון נהדר לעוגיות מוצלחות וטעימות המצופות בקוקוס או שקדים לבחירתכם ומתאימות כנשנוש מתוק לכל עת
מתכון לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים:
כוס מדידה: לפי כוס קרטון חמה סטנדרטית
- 200 גרם מחמאה / נטורינה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
- 4 כוסות קמח (לפי הצורך)
לציפוי:
- קוקוס / שקדים פרוסים
למריחה:
- ביצה טרופה
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לעוגיות בציפוי קוקוס ושקדים:
- בקערה מניחים את המצרכים לבצק ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד למרקם נוח.
- קורצים מהבצק עיגולים קטנים בגודל מטבע ומשטחים מעט
- מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- חלק מהעוגיות משאירים ללא ציפוי וחלק מורחים בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 22 דקות או עד להזהבה נאה
הכנת הסירופ:
- מניחים בסיר את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה במשך כ 10 דקות או עד לצמצום ולקבלת סירופ
- מוציאים את העוגיות האפויות ללא הציפוי מהתנור וטובלים אותן בסירופ
- מצפים אותן מיד בקוקוס ומניחים להצטננות
- שומרים בקופסא ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון