מתכון מפתיע לכנפיים ברוטב קפה ובננה

מתכון מעניין לכל חובבי הטעמים, מתכון לכנפיים ברוטב קפה ובננה, הטעם מריר, חריף ומעט מתוק, תוכלו להסיר את הבננה מהמתכון ועדיין תקבלו מאכל מיוחד ומגוון בטעמים – שווה לנסות

חני לוין | מתכונים 17.12.2023 | 13:17

כנפיים ברוטב קפה ובננה | צילום: נועם זיגדון

מתכון מפתיע לכנפיים ברוטב קפה ובננה / נועם זיגדון

המצרכים לכנפיים ברוטב קפה ובננה:

  • 1 ק"ג כנפיים
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 2 כפות קפה נמס (או כף קפה וכף קקאו)
  • 1 כפית צ'ילי חריף גרוס
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • 1 בננה בשלה חתוכה לפרוסות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לכנפיים ברוטב קפה ובננה:

  1. מטגנים את הכנפיים עם השמן משני צדדים
  2. מוסיפים את השום, הקפה, הסילאן, הסוכר והתבלינים ומערבבים מעט
  3. מוסיפים את המים ופרוסות הבננה ומביאים לרתיחה
  4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-45 דקות
  5. במידה ויש יותר מידי נוזלים יש לפתוח את הסיר ולבשל עד לצמצום הנוזלים
  6. לפני ההגשה מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: שף יוסי הבלין

מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום