עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לטולומבה - הסופגנייה הטורקית
מחפשים רעיון לסופגניות מסוג שונה? קבלו מתכון לטולומבה - הסופגנייה שמגיעה מהמטבח הטורקי, טבולה בסירופ מתוק ומוגשת עם פיסטוקים גרוסים מלמעלה
מתכון לטולומבה - הסופגנייה הטורקית / ניצה בן ישי
המצרכים לטולומבה - הסופגנייה הטורקית:
- 3 כוסות סולת
- 1/2 כף שמרים
- 1 כוס קמח
- 2 סוכר וניל
- 3 טיפות מי ורדים
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ניתן להמיר ב 1 כוס יוגורט)
לסירופ:
- 2.5 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1/2 תפוז סחוט טרי
אופן ההכנה לטולומבה - הסופגנייה הטורקית:
- בקערה מכניסים סולת, שמרים, קמח וסוכר וניל ומערבבים הייטב
- מוסיפים מים ומיץ תפוזים (או יוגורט) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
- מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לרבע שעה.
- מעבירים את תערובת הסולת לשק זילוף עם צנטר גדול משונן
- מחממים שמן עמוק ומזלפים עיגולים ישירות לתוך השמן החם
- מטגנים עד לקבלת צבע זהוב משני הצדדים.
- מרתיחים את כל מצרכי הסירופ במשך כ 20 דקות,
- טובלים את הסופגניות בסירופ מיד כשהן מוכנות במשך מספר דקות ומעבירים לקערה
- מפזרים מעל פיסטוק גרוס ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון