עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
פשוט מושלמת: מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים בחושה
עוגת תפוחים מושלמת וקלה להכנה משולבת בשוקולד מגורד וקינמון המעניקים את טעמם המיוחד לעוגה עסיסית ומוצלחת
מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים בחושה מושלמת / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת תפוחים ואגוזים בחושה מושלמת:
כוס חד פעמי חמה 240 מ"ל
תבנית בנונית
- 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- ¾1 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
אופן ההכנה לעוגת תפוחים ואגוזים בחושה מושלמת:
- בקערה מכניסים את האגוזים והתפוחים ומפזרים את הקינמון ומעט קמח, מערבבים הייטב ומניחים בצד
- במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מורידים את מהירות המיקסר ל-2 ומזלפים פנימה בזילוף דק את השמן
- מוסיפים את הקמח, השוקולד ואבקת האפיה בהדרגה ומערבלים לאיחוד
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת התפוחים
- מערבבים הייטב עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170°
- אופים במשך כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- כשהעוגה קרה מפזרים אבקת סוכר ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון