בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לעוגת שכבות שוקולד ובצק פריך
מתכון נהדר לעוגה חגיגית ומוצלחת, שכבות של שוקולד ובצק פריך היוצרים יחד עוגה מרהיבה ומלאת טעם
מתכון לעוגת שכבות שוקולד ובצק פריך / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד ובצק פריך
לבצק פריך:
מידה בכוס חד פעמי חם
תבנית עגולה 22/24
- 4 כוסות קמח
- 200 גרם נטורינה / מחמאה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 רבע כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/4 רבע כוס מים
למילוי:
- ממרח שוקולד / נוטלה
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד בצק פריך:
- מניחים את כל המצרכים מלבד המים בקערה, ומוסיפים מים לפי הצורך, מתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים.
- כל חלק מרדדים בעזרת נייר אפייה מקומח מעט לעלה דק ומניחים בצד.
- מחממים לכמה שניות את ממרח השוקולד /נוטלה כדי לרכך ומעבירים לשקית זילוף
- מניחים בצק מרודד על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעליו מזלפים שוקולד
- מניחים מעל השוקולד בצק מרודד נוסף ומזלפים שוב שוקולד
- כך ממשיכים עם שאר השכבות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 20 דקות או עד להזהבה קלה מאוד
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- לאחר צינון מלא, חותכים את העוגה לקוביות ומפזרים מעט אבקת סוכר.
בהצלחה רבה ובתאבון