עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללחם בסיר - הלחם הכי טעים וקל שתכינו
מתכון ללחם מבושל בסיר קל, טעים ומהיר, מתאים כארוחת בוקר או ערב לצד גבינות, ירקות, וביצים קשות
מתכון ללחם בסיר קל וטעים
המצרכים ללחם בסיר קל וטעים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
סיר בקוטר 24-26
- ½ קילו קמח
- ½ כף מלח
- 1/4כוס שמן
- 1 כף סוכר
- 1 כף שמרים
- ½1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה ללחם בסיר קל וטעים:
- בקערה או במיקסר מערבבים הייטב את כל המרכיבים עד לקבלת בצק דביק כמו ספינג'
- מניחים בצד להתפחה במשך כ-15 דקות ושוב מערבבים עם ידיים משומנות ומורידים את האוויר
- מכסים את הקערה ומתפיחים שוב במשך כ-40 דקות
- משמנים סיר טפלון ומפזרים מעט סולת בתחתית ובצדדים
- מכניסים את הבצק לסיר ומשטחים מעט
- מתפיחים שוב במשך כחצי שעה
- מבשלים על הגז על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-40 דקות או עד שהבצק מתייצב
- הופכים את הלחם כמו פשטידה על צלחת
- משמנים שוב מעט את הסיר ומבשלים עוד כרבע שעה
- מורידים מהאש ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: עלית כהן
מאת: נועם זיגדון