מרדכי הלפרין: בום! השופט החליט לשחרר את אלי פלדשטיין והנגד למעצר בית, בתום 37 ימים מהמעצר. אלי פרץ בבכי.
פשוטה ומוצלחת: מתכון לעוגת קפה פירורים קלה רכה וטעימה
מתכון נהדר לכל חובבי העוגות הקלילות והבחושות, עוגת קפה עם שכבת פירורים שתעניק לכם קינוח חגיגי בקלי קלות
מתכון לעוגת קפה פירורים קלה רכה וטעימה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת קפה פירורים קלה רכה וטעימה:
מתאימה לתבנית בנונית
כוס חד פעמית חמה
לעוגה:
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות נס קפה מגולען
- 2 שקיות סוכר וניל
- 5 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 אבקת אפיה
- 2 כוסות קמח
לפירורים:
- ½ כוס קמח
- ¼ כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1-2 כפות שמן
אופן ההכנה לעוגת קפה פירורים קלה רכה וטעימה:
- בכוס מערבבים הייטב את המים הרותחים, הנס קפה והסוכר וניל
- מקציפים במהירות גבוהה את הביצים כשהן שלמות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן וכוס המים הרותחים עם הקפה והוניל
- מוסיפים בהדרגה גם את הקמח ואבקת האפיה ומקציפים באיטיות עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכינים את שכבת הפירורים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הפירורים עד לקבלת פירורים
- מפזרים את הפירורים מעל הבלילה שבתבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 150° ואופים במשך כ-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון