מתכון לעוגיות צורות חום לבן מוצלחות

מחפשים תעסוקה לילדים בימי הסגר? מה יותר טוב מיום אפייה חוויתי וטעים, עם מתכון מעולה לבצק עוגיות שניתן ליצור ממנו כל צורה שתחפצו ולשדרג עם תוספות כרצונכם

חני לוין | מתכונים 17.1.2021 | 19:41

עוגיות צורות צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגיות צורות חום לבן מוצלחות

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן אפיה: 8 דקות.

המצרכים לעוגיות צורות חום לבן מוצלחות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 5 ביצים L
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 3 שקיות  אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 ק"ג קמח (פחות חצי כוס)
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1/4 כוס שוקולית

לתוספות:

  • שוקולד ציפס/ סוכר חום מלמעלה/ סוכריות צבעוניות וכו'

אופן ההכנה לעוגיות צורות חום לבן מוצלחות:

  1. הקציפו את הביצים עם וו גיטרה והוסיפו את הסוכר, ערבלו במשך כחמש דקות
  2. הוסיפו את שקיות סוכר וניל ואבקת האפיה, השמן והקמח וערבלו היטב עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
  3. חצי כוס הקמח שהוצאתם השאירו בצד לקימוח הבצק בזמן העבודה.
  4. חלקו את הבצק ל-2 כאשר חלק אחד השאירו כך, והחלק השני ערבבו אותו עם הקקאו והשוקולית עד לקבלת בצק חום אחיד.
  5. הכניסו את 2 הבצקים למקרר למשך חצי שעה
  6. קמחו את משטח העבודה וקרצו צורות, או גלגלו לנקניק וחתכו לפרוסות, ניתן להוסיף שוקולד ציפס/ לפזר סוכר חום מלמעלה/ סוכריות צבעוניות וכו'
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-8 דק'

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום