מתכון לסלט עלים, אבוקדו ושמנת

סלט חורפי מוצלח בשילוב של אבוקדו ושמנת עם מגוון ירקות המוגשים יחדיו, בזילוף של רוטב מתוק חמוץ הנותן לסלט את טעמו הייחודי ויוצר לכם ארוחת ערב מושלמת ועסיסית במיוחד

חני לוין | מתכונים 17.1.2021 | 18:13

סלט עלים, אבוקדו ושמנת צילום: ניסי גולדרייך

מתכון לסלט עלים, אבוקדו ושמנת / מאת: ניסי גולדרייך

זמן ההכנה: 25 דקות.

המצרכים לסלט עלים, אבוקדו ושמנת:

לסלט:

  • עלי חסה נקיים חתוכים לרצועות דקות
  • חופן עלי בייבי
  • 1/4 כרוב סגול / לבן פרוס לפרוסות שקופות
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות
  • 1/2 בצל סגול פרוס לטבעות שקופות
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • חופן גרעיני חמנייה
  • חופן גרעיני דלעת
  • 3 כפות שמנת טבעית
  • 1 לימון פינגר ליים (לא חייב)

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לסלט עלים, אבוקדו ושמנת:

  1. בקערת סלט הכניסו את הירקות וערבבו קלות
  2. הכניסו את השמנת, פזרו את הגרעינים ואת הפינגר ליים
  3. בקערה נפרדת ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב, זלפו על הסלט והגישו

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום