מתכון לחצ’פורי במילוי גבינות

ארוחת ערב עם חצ'פורי סגור במילוי מוצלח וטעים במיוחד, עם מבחר גדול של גבינות. מתכון מעולה שתתענגו על כל רגע, ותקצרו עליו הרבה מחמאות

חני לוין | מתכונים 14.1.2021 | 19:00

חצ'פורי במילוי גבינות צילום: נועם זיגדון

מתכון לחצ’פורי במילוי גבינות

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן האפיה: 15 עד 20 דקות.

המצרכים לחצ’פורי במילוי גבינות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף וודקה
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • שמן למריחה בזמן הפתיחה

למילוי:

  • 1/2 ק"ג גבינת חמד 5%
  • 250 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם גבינה בולגרית (לא חובה)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה לחצ’פורי במילוי גבינות:

  1. בקערה לושו את כל המצרכים לבצק עד לקבלת בצק אחיד
  2. כסו את הבצק והניחו בצד להתפחה במשך חצי שעה
  3. לאחר חצי שעה לושו שוב את הבצק עם מעט קמח, חלקו ל-18-20 כדורים
  4. והניחו למנוחה בצד למשך 10 דקות
  5. רדדו כל כדור עם מעט קמח
  6. הניחו אחד על השני ופזרו שוב קמח למניעת הידבקות
  7. קחו כל עלה מרודד ונערו את הקמח, פתחו בעזרת הידיים לעלה דק דק וטפטפו מעט שמן מעל על כל העלה
  8. קפלו כל עלה לשליש ואז שוב לשליש את המלבן שנוצר מקפלים שוב לשליש ואז שוב לשליש עד שנוצר ריבוע.
  9. הניחו במרכז כף גדושה של מילוי וקפלו את הקצוות באלכסון אחת על השני
  10. טפטפו מעל מעט שמן והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום