מתכון לחלות כוסמין מוצלחות ורכות

חלות מעולות מקמח כוסמין שתוכלו להחליף גם בקמח רגיל, עם טיפים מיוחדים להכנת חלות מושלמות, אווריריות ורכות במיוחד • כך מתענגים בשולחן השבת על כל ביס

חני לוין | מתכונים 15.1.2021 | 12:32

חלות כוסמין צילום: טובה צירקוס

מתכון לחלות כוסמין / מאת: טובה צירקוס

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן התפחה: 120 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לחלות כוסמין מוצלחות ורכות:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן
  • 1 ק"ג קמח כוסמין חום
  • 4 כפות שטוחות שמרים יבשים
  • 2 כפות גדושות משפר אפיה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 + 1/4 כוס שמן
  • 5 כוסות מים חמימים
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה לחלות כוסמין מוצלחות ורכות:

  1. בקערת מיקסר גדולה הכניסו את הקמחים, השמרים, המשפר והסוכר. ערבלו במשך כחצי דקה.
  2. עצרו את המיקסר והוסיפו את כל יתר החומרים מלבד המלח.
  3. ערבלו כדקה וחצי עד לאיחוד החומרים בלבד. כסו במגבת והמתינו 5 דק.
  4. לאחר 5 דק הפעילו שנית את המיקסר ל8 דקות רצופות.
  5. זה הזמן לבדוק את הבצק. אם נראה דביק מדי הוסיפו קמח או לחילופין מים חמימים תוך כדי ערבול.
  6. לאחר 8 דק. עצרו את המיקסר והוסיפו מלח, המשיכו בלישה עוד 2 דק'
  7. העבירו את הבצק לשקית גדולה משומנת בשמן זית .
  8. התפיחו עד להכפלת הנפח. מינימום שעה וחצי.
  9. קלעו חלות והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  10. כסו את התבנית בנייר אפיה ומעליו מגבת. והתפיחו שעה נוספת במקום חמים.
  11. לאחר ההתפחה השניה, טרפו בקערה 2 ביצים ועם כפית קפה שטוחה, הברישו את החלות ופזרו שומשום
  12. הכניסו לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כ10 דק. לאחר 10 דקות הנמיכו את החום ל200  מעלות והמשיכו לאפות עוד כ5-7 דק.
  13. הוציאו מהתנור והניחו מעל החלות מיד נייר אפיה ומעליו מגבת.

טיפים והערות:

  • ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל אך להפחית את המים במקום 5 כוסות לשים 4.
  • הכוסות זה לפי מידה של כוס חד פעמי לשתיה חמה בגודל בינוני.
  • מתאים לחלות גדולות. יוצא בערך 5. כל חלה 600 גרם בצק.
  • לא לשכוח הפרשת חלה.

בהצלחה רבה ושבת שלום.

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום