מתכון לחזה עוף וכרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק

מתכון שישדרג לכם את שולחן השבת ליוקרתי ומושלם יותר, בצבעי רוטב צ'ילי ביתי המוסיף טעם מיוחד לחזה העוף והכרובית המצופים בטמפורה קריספית וטעימה

חני לוין | מתכונים 15.1.2021 | 11:32

חזה עוף וכרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק צילום: נועם זיגדון

מתכון לחזה עוף וכרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן טיגון: 10 דקות.

המצרכים לחזה עוף וכרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות
  • ראש כרובית מחולקת לפרחים

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס מים קרים
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב צ'ילי:

  • 2 שיני שום כתושות
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מים חמים
  • פלפל שחור
  • מלח

לקישוט:

  • שומשום
  • בצל ירוק

אופן ההכנה לחזה עוף וכרובית בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק:

הכנת הטמפורה:

  1. ערבבו את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור, ביצה ומים קרים, עד לקבלת  בלילה חלקה וללא גושים.
  2. הכניסו את קוביות חזה העוף לבלילה וערבבו היטב.
  3. כסו בניילון נצמד והכניסו לקירור במשך חצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה חממו מחבת עם שמן עמוק וטגנו את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.

הכנת הרוטב צ'ילי:

  1. חממו מעט שמן וטגנו את שיני השום, הוסיפו למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים ערבבו היטב והוסיפו מלח ופלפל שחור.
  2. בשלו במשך 5 דקות על אש נמוכה, הכניסו את קוביות חזה העוף וערבבו בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ובשלו עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  3. לסיום פזרו שומשום ובצל ירוק בנדיבות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

קרדיט: אילנית בניזרי

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום