מתכון לעוגת יום הולדת שיש קינמון

עוגת יום הולדת מרשימה במיוחד בשתי קומות, עם גנאש שוקולדי מושלם ומלאא סוכריות שניתן להחליף בכל קישוט אהוב, עוגה קלה להכנה ופשוטה שכל אחד ישמח לקבל

חני לוין | מתכונים 17.1.2021 | 19:42

עוגת יום הולדת צילום: שולמית שחר

מתכון מתכון לעוגת יום הולדת שיש קינמון

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לעוגת יום הולדת שיש קינמון:

מידות אוניברסליות

לחלק העליון - חטיף קוקוס ושוקולד לבן:

  • תבנית סיליקון בצורת פרח או כל צורה אחרת
  • 300 גרם שוקולד לבן (אפשר שוקולד פרווה)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם עראק או ליקר (לא ליקר שוקולד)
  • 350 גרם קוקוס
  • צבע מאכל (אופציונלי)

לעוגת הבסיס - שיש קינמון:

  • 4 ביצים L
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם שמן
  • 240 גרם מיץ תפוזים
  • מעט תמצית וניל
  • 280 גרם קמח תופח
  • 20 גרם אבקת קינמון
  • 50 גרם קוקוס

לציפוי הגנאש:

  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה לעוגת יום הולדת שיש קינמון:

הכנת החלק העליון - חטיף קוקוס ושוקולד לבן:

  1. ראשית נכין את החלק העליון ונקפיא אותו לילה ולמחרת נכין את עוגת הבסיס ונחבר בינהם
  2. בסיר המיסו את השוקולד לבן יחד עם השמנת המתוקה, הוסיפו את העראק או הליקר ובשלו במשך מספר דקות.
  3. הנמיכו את להבת הגז למינימום והוסיפו את הקוקוס וצבע מאכל לפי דרישה ובשלו עוד מספר דקות.
  4. צננו מעט את המסה ושפכו אותה לתוך תבנית הסיליקון כך שכל התבנית תתמלא במסה. הכניסו להקפאה למשך הלילה.

הכנת עוגת בסיס - שיש קינמון:

  1. חממו תנור ל160 מעלות ורפדו רינג עגול גודל 24 סנטימטר בנייר אפיה ונייר כסף ושמנו אותו.
  2. בקערה ערבבו בעזרת מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר
  3. הוסיפו את השמן, מיץ התפוזים ותמצית וניל וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את הקמח תופח והקוקוס וערבבו היטב עד לאיחוד החומרים.
  5. צקו 2/3 מכמות הבלילה לתבנית, והוסיפו כף קינמון לשליש הבלילה שנותרה בקערה, ערבבו היטב וצקו מעל הבלילה הלבנה
  6. בעזרת סכין ערבבו קלות את הבלילה ליצירת דוגמה של שיש.
  7. הכניסו את העוגה לתנור למשך כחצי שעה או עד שהיא מוכנה.

הכנת הציפוי - גנאש:

  1. המיסו יחד את השוקולד עם השמנת המתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות וערבבו כל פעם עד לאיחוד המסה.

הרכבת העוגה:

  1. מרחו את עוגת השיש בגנאש וצפו אותה בסוכריות צבעוניות.
  2. זלפו במרכז העוגה מהגנאש
  3. חלצו את חטיף הקוקוס מתבנית הסיליקון והניחו אותו על הגנאש במרכז העוגה.
  4. קשטו את העוגה כרצונכם.

הערה: ניתן לצפות את העוגה בקוקוס או בשוקולד מגורר או להשאיר את העוגה כפי שהיא ללא סוכריות.

המתכון מאת: שחר שולמית.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום