חלומי: עוגת שכבות פריכה עם שוקולד ולוטוס

מתכון לעוגת שכבות מיוחדת עם בצק פריך ושכבת שוקולד שנייה וקרם לוטוס כשכבה שלישית נפלאה ומשדרגת, עוגה חלומית וטעימה שכולם יאהבו ויחמיאו ללא הפסקה

חני לוין | מתכונים 13.10.2020 | 18:42

עוגת שכבות שוקולד ולוטוס צילום: אפרת יעקב

עוגת שכבות פריך שוקולד ולוטוס

לבצק פריך:

2.5 כוסות קמח - 350 גרם

1 כוס שמן - 200 גרם

1 אבקת אפיה

1/2 כוס מים/מיץ תפוזים - 120 גרם

3/4 כוס סוכר - 150 גרם

שכבת שוקולד:

6 חלבונים

1/2 כוס סוכר - 100 גרם

200 גרם שוקולד

1 כוס שמן - 200 גרם

2 כפות נס קפה

לשכבת הלוטוס:

5 כפות ממרח לוטוס

לקישוט: עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

לבצק:

ערבבו את כל המצרכים בקערה לבצק אחיד ושטחו בתבנית, הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-15 דקות.

לשוקולד:

הקציפו את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

בסיר נפרד המיסו על האש את השוקולד, השמן, והנס קפה וצננו מעט, הוסיפו את 6 החלמונים. וערבבו במהירות. הוסיפו את בלילת השוקולד לחלבונים המוקצפים. והקציפו באיטיות עד לקבלת קרם אחיד.

שפכו על שכבת הבצק והכניסו לתנור לעוד כ- 25 דקות.

לשכבת הלוטוס:

המיסו 5 כפות לוטוס (או יותר, למי שאוהב) ושפכו מעל שכבת השוקולד.

לקישוט: טחנו 4-5 עוגיות לוטוס וקשטו מעל הלוטוס כשהוא קצת מתקשה.

קררו היטב היטב חתכו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת יעקב

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום