מתכון נפלא לריבת אתרוגים מהרבנית חגית שירה

'שיירי מצווה מעכבים את הפורענות' ואם מדובר באתרוג מהודר מסוכות על אחת כמה וכמה •  גם ריבה וגם סגולה. לפניכן מתכון נפלא וטעים של ריבת אתרוגים

חני לוין | מתכונים 13.10.2020 | 12:24

ריבת אתרוגים צילום: הרבנית חגית שירה

ריבת אתרוגים

המצרכים:

שלוש אתרוגים חצויים לאורך ופרוסים דק

2 כפות שמן קנולה

3/4 ק"ג סוכר

מים

אופן ההכנה:

השרי את האתרוגים במים יממה שלמה, (רצוי להחליף את המים מידי פעם)

הכניסי לסיר את האתרוגים הפרוסים ששרו יממה במים והוסיפי את השמן, הסוכר ומים, כסי את הסיר ובשלי על אש נמוכה מאוד קרוב לשמונה שעות עד שתתקבל ריבה סמיכה, טעימה ומתוקה.

חלקי כסגולה להריון ולידה קלה, אל תשכחי לשמור לטו' בשבט. וכך כתוב כי מי שיאכל אתרוג בטו בשבט יזכה וישלים שנתו... (אוהל יששכר)

שגרה ברוכה ומתוקה

חגית שירה

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום