קציצות קינואה אפויות בתנור | בתאל בראון

קציצות פרווה מלאות באנרגיה טובה לגוף בשילוב ירקות ופטרוזיליה המעניקים ניחוח עדין של ארוחה מושקעת במיוחד

בתאל בראון | קול כבודה 14.7.2024 | 16:05

קציצות קינואה | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:
1/2 כוס קינואה שטופה ומסוננת
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח הימלאיה
3 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם מלא
1/2 בצל בינוני מגורד
2 גזרים מגורדים

2 גבעולי פטרוזיליה קצוצים היטב

תיבול לתערובת: 1/2 כפית מלח הימלאיה, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. (חשוב לבשלאת הקינואה לפני יצירת הקציצות)

מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות לפחות.

מחממים תנור-200 מעלות.

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. מניחים על נייר האפיה משומן ומברישים מעל הקציצות מעט שמן זית. אופים במשך כ-25 דקות.

הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספת, עד שהקציצות מעט מזהיבות.

לבריאות!!

 

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום