נמסה בפה ובלתי אפשרית: פשטידת תפוחי אדמה וגבינות שתעשה אותך מלכה! | חגית אור
את יכולה לשלב בה פטריות וזיתים, אבל היא כל כך טעימה כמו שהיא: בהירה, נמסה ומלאת גבינות שנמתחות על הצלחת והופכות את הארוחה למשהו שמתגעגעים אליו עוד לפני שהוא מסתיים
חגית אור | קול כבודה 18.6.2024 | 12:57
מה צריך?
5 תפוחי אדמה
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
1 בצל
2 קוטג'
4 ביצים
חצי כוס קמח
1 כף א.אפיה
תבלינים: כף שטוחה מלח, כפית פלפל, כפית אגוז מוסקט, חצי כפית תבלין שום.
ההכנה:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד להשחמה מלאה. קוצצים את תפוחי האדמה דק דק או קוצצים בבלנדר ירקות ל'פסים' דקיקים.
בקערה מערבבים את כל הגבינות עם קמח ואבקת אפיה, מכניסים פנימה את הבצל המטוגן ותפו"א הקצוץ, תבלינים וביצים. מערבבים לעיסה אחידה.
שוטחים את כל הבלילה בתבנית מרופדת ואופים למשך כ-40 דקות בחום של 220 מעלות.
מוציאים כשהשכבה הפנימית בשלה והשכבה העליונה מזהיבה.
תתענגו!