הכי חם על שולחן השבת: מתכון לדג נסיכת הנילוס בסגנון מרוקאי עדין

הרגע שאתם יכולים לתבול את החלה ברוטב וגם אם לא נשאר שם חתיכת דג אתם לא מפסיקים להתענג…. | מתכון העל של עדות המזרח לכבוד שבת: דג נסיכה ברוטב פיקנטי עשיר

חגית אור | קול כבודה 14.6.2024 | 13:14

דג מבושל | צילום: שאטרסטוק

מה צריך?

6-8 פרוסות דג נסיכת הנילוס (אפשר גם עם פרוסות מושט)

4 שיני שום

1/2 כוס שמן

1 גמבה

1פלפל חריף

5 כפות רסק עגבניות

כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים או מהקפאה.

תבלינים: כף טוסקנה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף פפריקה מתוקה, 2 כפות תבלין תערובת עלים מיובשים/תבלין דג

ההכנה:

חותכים את שיני השום לפרוסות עבות ומטגנים יחד עם הפלפל והגמבה (מקלות או פרוסות) למשך כדקה, מוסיפים את הרסק, חצי ליטר מים, תבלינים.

מרתיחים כחמש דקות ומוסיפים פנימה את פרוסות הדג. מתבלים שוב מלמעלה ומעל הכל שופכים כחצי כוס שמן.

מוסיפים מעט מים כך שיגיעו לרוב גובה הדגים. מוסיפים את החומוס מקופסת שימורים/מהמקפיא.

מבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות ועוד כרבע שעה על אש נמוכה.

אפשר לפזר מעל ירק טרי קצוץ.

בתיאבון ובהנאה!!!

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום