קציצות עדשים שחורות ופטריות | בתאל בראון

קציצות צמחוניות מיוחדות כל כך ומשלימות כמנת חלבון בריא ואיכותי לכל ארוחה!

בתאל בראון | קול כבודה 29.5.2024 | 09:21

קציצות עדשים | צילום: שאטרסטוק

(כ-35 קציצות)

מה צריך?

500 גרם עדשים שחורות
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות
עלים טריים מ-5 גבעולי תימין
200 גרם פטריות פורטובלו קצוצות
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
1-2 כפיות אורגנו
1-2 כפיות כמון
1 כף גדושה חרדל , רצוי חלק
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
חצי כוס עד כוס שיבולת שועל דקה או טחונה

אופן ההכנה:
1) מבשלים את העדשים בשפע מים ללא מלח עד שהן רכות לחלוטין ומסננים -(כדי למנוע את התפרקות הקציצות חשוב לסנן היטב את העדשים מנוזלים).

2) מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל, שום ועלי תימין כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.

3) מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן יחד כ-5 דקות נוספות, עד שהפטריות משחימות ומתכווצות.

4) מעבירים למחבת את העדשים המבושלות ואת יתר החומרים מלבד שיבולת השועל, ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כך עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי
פעם , לריכוך ואיחוד טעמים עד לקבלת עיסה גסה.

5) מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים שיבולת שועל בהדרגה ולשים בידיים תוך מעיכה של העדשים עד שמתקבלת תערובת יציבה ומעבירים למקרר לחצי שעה , להתייצבות.

6) מחממים תנור ל-200 מעלות ,משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את הקציצות ,מברישים בשמן זית מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.

תהנו!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום