ארוחת צהריים בריאה במיוחד לילדים ולמבוגרים: קציצות הודו ואבקת חומוס ברוטב עסיסי

הקציצות האלו הן שילוב של בשר הודו ועוף טחון יחד עם אבקת חומוס (חומוס קלוי וטחון) שתוכלו להשיג בכל תבליניה או בפיצוחיות. הן רכות וחלקות והרכיבים שלהן בריאים ומזינים, את תתכונני לראות את תחתית הסיר דיי מהר…

חגית אור | קול כבודה 27.5.2024 | 11:02

קציצות | צילום: שאטרסטוק

המצרכים: (מתאים ל-10 מנות) 

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר הודו טחון

1/2 ק"ג עוף טחון

2 כוסות אבקת חומוס טחון

1 בצל גדול

התבלינים לקציצות: מלח, פלפל, כף כמון כפית תבלין בצל או תבלין שווארמה.

לרוטב: 

4 תפו"א

2 קישואים

1/2 חבילת שעועית צהובה חתוכה וקפואה

כוס ח"פ רסק עגבניות

התבלינים לרוטב: כף וחצי פפריקה, כף כמון, כף שטוחה תבלין שווארמה, כ, אבקת מרק. מלח. פלפל.

ההכנה: 

מרתיחים סיר גדול עם מים ועם הרתיחה מוסיפים את תבליני הרוטב ורסק העגבניות. חותכים את הירקות לפרוסות ומוסיפים לרוטב יחד עם השעועית הקפואה.

לאחר מכן מערבבים בקערה את חומרי הקציצות ומתבלים, (את הבצל קוצצים או מגרדים במגרדת) בודקים שלא נשארו איזורים ללא אבקת החומוס.

יוצרים קציצות יפות ומנחים בסיר מעל הירקות המתבשלים.

מבשלים למשך כחצי שעה כשרוב המצרכים מכוסים ברוטב.

בתאבון!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום