מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 21°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 21°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

במיוחד לחג: מתכון לקובה אורז מטורף כשר לפסח

אוהבים קובה? קבלו מתכון בגרסה כשרה לפסח, קובה המורכבים מאורז וחזה עוף | מתאים כתוספת נהדרת לארוחת החג

במיוחד לחג: מתכון לקובה אורז מטורף כשר לפסח
קובה כשר לפסח צילום: נועם זיגדון

מתכון לקובה אורז מטורף כשר לפסח / נועם זיגדון

המצרכים לקובה אורז מטורף כשר לפסח:

כמות: כ-15 קובות

למעטפת:

  • 3 כוסות אורז יסמין שטוף טוב ומושרה כחצי שעה במים פושרים עם ½ כף מלח
  • ½ ק"ג חזה עוף טחון
  • 1-2 ביצים L
  • 1 כף שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כף שטוחה מלח
  • ½ כפית הל טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור

למילוי הקובה:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית הל טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור

למרק:

  • 2-3 ליטר מים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • ½ כף מלח
  • 2 גבעולי כרפס
  • 2 כפות שמן
  • שמן - לטיגון הקובה אחרי הבישול

אופן ההכנה לקובה אורז מטורף כשר לפסח:

הכנת המעטפת:

  1. מסננים הייטב את האורז ומוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים הייטב לאיחוד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה עד שעה

הכנת המילוי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עד לקבלת גוון אפור, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים

הכנת המרק:

  1. בסיר מכניסים את המים עם המלח, השמן, הכרפס והכורכום ומביאים לרתיחה (חשוב להוסיף מים למרק לפי הצורך, הקובות צריכות להיות מוטבעות בסיר)
  2. מרטיבים את הידיים ולוקחים מבצק האורז כדור בינוני ומשטחים על כף היד
  3. מניחים במרכז כף גדושה ממילוי בשר
  4. סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות עד לקבלת כדור חלק, פוחסים מעט ליצירת קובה שטוחה
  5. מכניסים את הקובה לסיר המרק הרותח ומבשלים אותם 20 דקות
  6. מוציאים את הקובה מהמרק ומטגנים אותן לאח"מ במחבת עם שמן משני צדדים עד לקבלת גוון שחום

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art