מתכון לעוגת גבינה פירורים נדירה כשרה לפסח
מתכון מעולה לעוגת גבינה עם שכבת קראמבל מושלמת, העוגה הזו כזאת טעימה שתרצו להכין אותה בכל ימות השנה ולא רק בפסח | שווה לנסות אותה - תשמרו את המתכון
חני לוין | מתכונים 17.4.2024 | 12:16
מתכון לעוגת גבינה פירורים נדירה כשרה לפסח / שרה שבבו
המצרכים לעוגת גבינה פירורים נדירה כשרה לפסח:
לקראמבל:
- 80 גרם שקדים טחונים
- 130 גרם קמח מצה
- 60 גרם קורנפלור
- 130 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה
לקרם גבינה:
- 500 גרם גבינה
- 500 גרם שמנת להקצפה
- 1 כוס סוכר (ח"פ לשתיה חמה)
- 1 כפית מחית וניל / מקל וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים נדירה כשרה לפסח:
- בקערה, שמים את מרכיבי הקראמבל היבשים ומערבבים
- מוסיפים חמאה רכה ומערבבים - התערובת צריכה להיות פירורית
- משטחים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות ועד שמזהיב בתחתית
- לאחר האפיה מפוררים את הקראמבל עם מזלג או קוצץ מזון
- משטחים חצי מכמות הקראמבל בתבנית עגולה ומהדקים היטב
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה, שמים את מרכיבי המלית ומקציפים לקרם יציב.
- משטחים את הקרם על בסיס הקראמבל ומישרים
- מקפיאים שעה ואז מפזרים מעל את יתרת הקראמבל
- את העוגה מכניסים להקפאה למשך הלילה להתייצבות מלאה
- לאחר מכן מעבירים את העוגה למקרר ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון