טעימים ועסיסיים: מתכון לחמוצים יפניים

מתכון מעולה לחמוצים עם שלל ירקות, מתובלים בטוב טעם ומעניקים עסיסיות לכל ארוחה | מתאים כסלט לסעודת החג | בעת ההגשה ניתן לזלף מעט צ'ילי מתוק ויש לכם מנת חמוצים מושלמת

חני לוין | מתכונים 18.4.2024 | 18:05

חמוצים יפניים | צילום: ניצה בן ישי

מתכון לחמוצים יפניים / ניצה בן ישי

המצרכים לחמוצים יפניים:

(אין כמויות מדויקות לירקות, אפשר לשים יותר או פחות לפי מה שאוהבים)

  • כרוב חתוך גס
  • פרחי כרובית
  • גזר חתוך לרצועות
  • סלרי
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • שיני שום שלמות
  • פרוסות לימון
  • 4  כוסות מים
  • 1 כוס חומץ
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 כף ג'ינג'ר טחון (או שורש טרי קצוץ )

אופן ההכנה לחמוצים יפניים:

  1. מניחים את הירקות בסיר, (חוץ מהלימון והשום), אחרי שטיפה כמובן, כשהם חתוכים
  2. מבשלים אותם כ 20 דקות עד שהם מתרככים מעט
  3. מוציאים את הירקות עם כף (מסננת) לצנצנת מעוקרת.
  4. בסיר קטן בנפרד מכניסים: מים, חומץ, סוכר, מלח וג'ינג'ר ומבשלים עד שהסוכר והמלח נמסים.
  5. יוצקים את תערובת המים והחומץ על הירקות שבצנצנת ומוסיפים שיני שום שלמות ופרוסות לימון.
  6. דואגים שהמים מכסים את כל הירקות, והמכסה אטום.
  7. מניחים לצנצנת להתקרר ולאח"מ מעבירים למקרר לפחות ל 3 שעות.
  8. לאחר 3 שעות החמוצים מוכנים לאכילה
  9. טיפ: לפני ההגשה ניתן לזלף צ'ילי מתוק, ולערבב
  10. החמוצים טעימים הרבה יותר לאחר מספר ימים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום