מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 20°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר

אוהבים ארוחות צהריים מגוונות? קבלו מתכון לקציצות בשר מושלמות המתבשלות ברוטב עגבניות פיקנטי נדיר ומלא טעם

מתכון לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר
קציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר:

לרוטב:

  • 2 חצילים חתוכים לקוביות בנוניות
  • 15 עגבניות שרי
  • 3 עגבניות חצויות פרסות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 6 שיני שום
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כף פלפל שחור
  • ¼ כף כורכום
  • ¼ כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס שמן

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר צלעות
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שטוחות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לקציצות בשר עם חציל מטוגן ברוטב עגבניות נדיר:

  1. הקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
  2. מכסים את תערובת הבשר ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה
  3. שוטפים את החצילים הייטב וחותכים אתם לקוביות
  4. מניחים את קוביות החצילים בקערה, מפזרים עליהם מעט מלח ומניחים בצד למשך כחצי שעה
  5. מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק עד להשחמה
  6. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  7. מוסיפים את עגבניות השרי והשום ומערבבים ומחממים מעט
  8. מוסיפים את הפפריקה והכורכום, מערבבים ומוסיפים את המים
  9. מכדררים כ-20 קציצות מתערובת הבשר שהכנסנו למקרר ומסדרים את הקציצות מעל הרוטב
  10. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה (לא לגעת בקציצות)
  11. לאחר רבע שעה מוסיפים את החציל המטוגן, העגבניות הפרוסות והפלפל החריף
  12. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים שוב ומבשלים כחצי שעה
  13. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art