עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות
מחפשים מתכון מוצלח ללחמניות שום אווריריות ורכות במיוחד? קבלו מתכון ללחמניות שום שפשוט לא תפסיקו לנשנש, אם תגישו אותם לצד סלט ירקות עשיר ומבחר גבינות תקבלו מנה מרשימה ומפנקת
מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות / מלי כהן
המצרכים ללחמניות שום רכות ואווריריות:
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 1 כף מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- מים פושרים לפי הצורך.
- 1 ביצה טרופה להברשה
לציפוי:
- 2/3 כוס שמן זית
- 5 שיני שום ללא קליפה
- זעתר לפי הצורך
- אורגנו לפי הצורך
אופן ההכנה ללחמניות שום רכות ואווריריות:
- בקערה, מערבבים את הקמח עם החומרים היבשים עד לאיחוד
- יוצרים גומה ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים מים פושרים. מתחילים עם שתיים וחצי כוסות ומוסיפים מעט כל פעם לפי ספיגת הקמח. מתחילים ללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
- בקערה מכניסים את מצרכי הציפוי ובעזרת מוט בלנדר טוחנים הייטב עד לאיחוד.
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק כ 30-33 גרם. ומגלגלים לצורת רצועה ארוכה וקושרים
- מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה אחד ליד השני ומברישים בביצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים עד להזהבה קלה.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור
- מברישים את הלחמניות בציפוי ומחזירים שוב לאפייה עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
- לאחר האפיה מברישים שוב את הלחמניות בציפוי ומניחים אותן להצטננות
- מגישים עם סלט ירקות עשיר, וכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון