מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשקשוקה חריפה ומוצלחת

מתכון מעולה לשקשוקה פיקנטית וחריפה מעט, שתעניק לכם ארוחת ערב או בוקר נהדרת כשמתחשק לכם להתפנק על מנה מוצלחת וטעימה

מתכון לשקשוקה חריפה ומוצלחת
שקשוקה צילום: אפרת ושדי

מתכון לשקשוקה חריפה ומוצלחת / אפרת ושדי

המצרכים לשקשוקה חריפה ומוצלחת:

  • שמן
  • 2-3 עגבניות אדומות עדיפות לרכות
  • פלפל ירוק חריף טרי
  • פרוס לטבעות
  • 4 שיניי שום פרוסות
  • 1 כפית פפריקה
  • מעט סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • ביצים לפי כמות הסועדים

אופן ההכנה לשקשוקה חריפה ומוצלחת:

  1. מניחים את העגבניות בתוך קערה עם מים רותחים למשך כמה דקות עד שיהיה קל לקלף את הקליפה (לממהרים אפשרי לוותר על שלב הקילוף )
  2. קוצצים דק את העגבניות הקלופות ומניחים בצד
  3. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים מעט את הפלפל החריף, ולאחמ"כ את השום הפרוס ומטגנים עד להשחמה.
  4. לאחר הטיגון מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מעט מים ומתבלים ביתר התבלינים.
  5. מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מידי מספר דקות.
  6. לאחמ"כ מוסיפים בעדינות את הביצים אחת אחרי השניה
  7. מכסים את המחבת וברגע שהחלבונים של הביצה נקרשים, השקשוקה מוכנה לאכילה
  8. שימו לב לחלמונים אם אתם אוהבים נוזלי יותר או פחות תוציאו לפני הזמן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art