שי ניצן: "מאז שאמיר אוחנה מונה לשר המשפטים לא זומנתי לשיחה"

פרקליט המדינה שי ניצן בביקורת נגד שר המשפטים אמיר אוחנה: "מאז מינוי אוחנה לשר, לא זומן כלל לפגישת עבודה עמו. "לצערי העמוק, במשך ארבעה חודשים לא זומנתי לשיחה, לא לפגישת עבודה, כלום. זה שונה לחלוטין ממה שהכרתי"

חדשות בארץ 27.11.2019 | 10:35

פלאש 90

פרקליט המדינה שי ניצן מתח אמש (שלישי) ביקורת על שר המשפטים אמיר אוחנה. בדברים שנשא בכנס הפרקליטות באילת, אמר ניצן "כי מאז מינוי אוחנה לשר, לא זומן כלל לפגישת עבודה עמו. "לצערי העמוק, במשך ארבעה חודשים לא זומנתי לשיחה, לא לפגישת עבודה, כלום. זה שונה לחלוטין ממה שהכרתי. השר מעולם לא שאל אותי על פגם שאני רואה בפרקליטות והצטערתי על זה. די נדהמתי כששמעתי את המתקפות שלו על הפרקליטות", אמר ניצן.

עוד הוסיף ניצן: "יש מסע של כל מיני גורמים, שכל ייעודו הוא לגרום לאי אמון בפרקליטות. כל הטעמים לכך ידועים. מכים בפטיש ואז אומרים שאמון הציבור ירד. ברור שירד. יש כוחות אדירים שעושים כל מאמץ לפגוע".

כזכור, היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, התייחס גם להחלטתו להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה: "ביום חמישי האחרון נפל דבר בישראל. קיבלתי החלטה על הגשת כתב אישום בעבירות חמורות של שחיתות שלטונית – שוחד ומרמה והפרת אמונים, כנגד ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו. זה לא דבר של מה בכך. כפי שאמרתי ביום חמישי בערב – קיבלתי את ההחלטה הזו בלב כבד, אך בלב שלם. עוד אמרתי ביום חמישי את המובן מאליו – כי עד להכרעה בעניינו של ראש הממשלה ע"י בית המשפט, הוא מוחזק חף מפשע".

בנאום באירוע ההשתלמות השנתית של פרקליטות המדינה הוסיף כי, "אתמול קיימתי דיון בשאלת ההשלכות של כתב האישום במישור המנהלי, ולפי חוות דעתי המשפטית שאת תוכנה פרסמתי, לא קמה עילה משפטית לכך שנתניהו יסיים את כהונתו כראש הממשלה כתוצאה מכך. בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה של כולנו. הוא עומד בראש הדרג המדיני, שאותו אנחנו משרתים, אותו אנו מייצגים בערכאות, ולו אנו מספקים ייעוץ משפטי לשם הגשמת מדיניותו בגבולות הדין. אלה הן מושכלות יסוד, ולא חל בכך כל שינוי".

מנדלבליט תקף את ההתקפות נגד הפרקליטות, "פרקליטות המדינה לא נמצאת חס וחלילה בעימות עם ראש הממשלה או עם מי משרי הממשלה. כך גם היועץ המשפטי לממשלה. אנחנו גוף ממלכתי של המדינה, פועלים מטעמה ובשמה, ומייצגים אותה בערכאות. למרבה הצער, הגישה הממלכתית והאחראית שבה אנו נוקטים ושעליה נקפיד לשמור, לא תמיד מאפיינת גורמים אחרים. אני שומע ביטויים שאין להם מקום בשיח הציבורי – שמכוונים כלפי מערכת אכיפת החוק, וכלפי בכירים מסוימים בתוכה. אני שומע איומים. אני שומע שקרים. אני שומע הכפשות חסרות ביסוס. זה פשוט מזעזע".

היועמ"ש יצא להגנת אנשי הפרקליטות, "פרקליט המדינה, שי ניצן, הוא משרת ציבור בכל רמ"ח אבריו. הוא משפטן מעולה. הוא אדם ישר והגון. ליאת בן ארי, כשמה כן היא – בת למשפחת האריות. היא לוחמת אמיתית. רואה נגד עיניה את שלטון החוק, ואותו בלבד. העובדה ששי וליאת מסתובבים עם מאבטחים רק בגלל שמילאו את תפקידם – היא בלתי מתקבלת על הדעת. פרקליטות המדינה היא חומת המגן של מדינת ישראל מפני הפשיעה והשחיתות השלטונית, מפני פגיעה בזכויות אדם, מפני ניצול לרעה של כוח השררה, ומפני מצב בו "לית דין ולית דיין".

עם זאת הודה כי, "מובן כי אין בכך כדי ללמד שפרקליטות המדינה חפה מטעויות, או שהיא חסינה מביקורת. פרקליטות המדינה היא אחד הגופים שנתונים תחת הכי הרבה גופי בקרה במדינת ישראל – מעבר לבקרה הפנימית של מנהלי היחידות ופרקליט המדינה, קיימת גם ביקורת של מבקר המדינה, ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, ונציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות. אנחנו לא מפחדים מביקורת. ובלבד שמדובר בביקורת עניינית, ובשיח מכבד ובונה".

חדשות JDN

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום