מבזקים

כך תכינו בבית בורקס טעים ללא גלוטן

מחפשים דרך להכניס יותר אוכל ללא גלוטן לתפריט? אם אתם רוצים להתפנק ומחפשים קצת ג'אנק לנשנוש, לכו על בורקס מדפי אורז

אוכל11.11.2019 | 17:10

בורקס ביתי ללא גלוטן צילום: חני ישראל

זמן עבודה: 20 דקות.

זמן הכנה: כשעה.

רמת קושי: קל.

פרווה.

גם הפעם, חני אחיינית שלי הפתיעה אותי עם תמונות משובבות. היא שומרת על תזונה בריאה ומכינה לעצמה מטעמים שונים. היום היא רצתה להתפנק עם משהו ממש ג'אנקי אז היא בחרה בבורקס, אם כי בגרסה שלו ללא גלוטן. מדפי אורז.

החומרים הנדרשים:

דפי אורז.

פירה לפי טעמכם

אפשרי כל מילוי אחר: ירקות מוקפצים, בשר טחון וכד'.

שמן זית.

שומשום.

ההכנה:

מכינים איזה מילוי שרוצים: ירקות מוקפצים, בשר טחון או פירה כמו שאתם אוהבים.

לוקחים דפי אורז וטובלים כל דף במים למשך 3 שניות בלבד.

שימו לב לא להשרות יתר על המידה, כי הדף מתרכך ולא יוצא טוב.

מניחים מלית מהמילוי שבחרתם ועוטפים לצורת בורקס - ניתן לקפל מארבעה כיוונים שונים.

מורחים במעט שמן זית.

מפזרים שומשום.

אופים בחום 170 מעלות, בערך לחצי שעה. תלוי מאוד בסוג התנור שלכם.

פשוט תשגיחו עד שיקבל צבע זהוב - חום יפה.

תיהנו.

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו