עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מהמטבח של ראשל סקול: מקרונים לפסח שמטריפים את חוש הטעם
מקרון כמו מקרון לא מגיע אלינו ברגע אחד, הוא מצריך כמה שלבים, אבל האמת היא שהם לא כל כך מסובכים ואם ממש בא לכם לפנק… אל תתעלמו מהמתכון הזה
כ- 75 יחידות
הערה: יש לשים לב לשקילה מדוייקת
מצרכים חלק 1:
135 גרם אבקת שקדים
135 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלבון
ההכנה:
לטחון את אבקת השקדים יחד עם אבקת הסוכר
לערבב יחד עם החלבון (ייתכן שיראה יבש אבל לבסוף יצא בצק)
מצרכים חלק 2:
135 גרם סוכר
32 גרם מים
40 גרם חלבון
ההכנה:
לחמם בסיר את המים הסוכר עד לרתיחה של 110 מעלות (כל הזמן לנענע את הסיר)
בינתיים מקציפים את החלבון ואח"כ שופכים את הסירופ סוכר בתנועה איטית על דופן הקערה וממשיכים להקציף כ-4 דקות עד לקירור הקצפת (לקבלת קצף קרמי נוזלי)
לערבב את 2 החלקים עד לקבלת תערובת חלקה - על מנת שלא ישבר הקצף יש לקחת חלק מהקצף, לערבב עם הבצק ואח"כ מוסיפים את השאר בתנועות קיפול.
לזלף בתבניות מתאימות לאפות ב 150 מעלות ל-15 דקות.
לקרם מקרון:
200 גרם שוקולד לבן
140 גרם שמנת/ קצפת צמחית
250 גרם שמנת/ קצפת צמחית
תמצית טעם
ההכנה:
להמיס את השוקולד הלבן ולערבב עם 140 גרם שמנת
להניח בצד לקירור
להקציף 250 גרם שמנת ותמצית טעם ולהוסיף את השוקלד.
בהצלחה!