מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
לכבוד המימונה, 'כל רגע' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה
חני לוין | מתכונים 3.4.2021 | 22:03
מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
זמן ההכנה: 20 דקות.
המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 חלבונים L
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
- בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
- בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
- והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
- כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
- והעבירו את הקרם לקערה
- קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה
תרבחו ותסעדו
המתכון מאת: נועם זיגדון