מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, ובטטה

מתכון קל במיוחד, מהיר הכנה וללא צורך בלכלוך של כלים, הכל בתבנית אחת, עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב עסיסי של דבש, חרדל ותפוזים בתוספת תבלינים רבים המוסיפים טעם מיוחד למאכל

חני לוין | מתכונים 30.11.2020 | 09:29

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה צילום: יגאל אמדדי

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, ובטטה

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפיה: שעה וחצי

המצרכים לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, ובטטה:

  • 1 עוף שלם / כרעיים כמספר הסועדים
  • תפוחי אדמה ובטטה קלופים ושטופים (ניתן להשאיר שלמים או לפרוס)

למירנדה:

  • 3 כפות דבש או 2 כפות סוכר
  • 1 כף חרדל
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 ראש שום כתוש
  • פלפל שחור
  • כמון
  • בהרט
  • ראס אל חנות
  • סומק
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1/2 כף חווייג׳
  • כורכום
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, ובטטה:

  1. את העוף שטפו היטב.

הכנת המירנדה:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. הכניסו את העוף והשרו אותו במשך חצי שעה עד שעה לספיגת הטעמים.
  3. בשקית קוקי הכניסו את העוף וסגרו היטב ע"י קשירה.
  4. מעל העוף סדרו את תפוחי האדמה והבטטה ומעליהם שפכו את רוטב המירנדה הנותר.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על- 200° למשך שעה וחצי.
  6. הוציאו את העוף מהשקית והניחו אותו בתוך התבנית.
  7. הכניסו לתנור ל10 דקות נוספות עד לקבלת צבע זהוב וקריספיות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום