אליפות של בצק: מתכון ללחמניות הרכות של השנה

לא פעם רציתם להכין לחמניות, אך הבצק לא יצא לכם משו, הפעם במתכון מוצלח במיוחד, אם רק תקפידו על הכללים, תוכלו להכין את הלחמניות הטעימות והרכות בהצלחה מרובה, והמחמאות לא יאחרו לבוא

חני לוין | מתכונים 26.10.2020 | 11:22

הלחמניות הרכות של השנה צילום: pixabay

מתכון ללחמניות הרכות של השנה

המצרכים ללחמניות הרכות של השנה:

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • שמן 
  • 1 כף גדושה מלח.

אופן ההכנה ללחמניות הרכות של השנה:

  1. בקערה הכניסו את הקמח והשמרים וערבבו היטב, הוסיפו את הסוכר וערבבו שנית.
  2. הוסיפו את הביצים, 1/3 כוס שמן וכוס מים וערבבו היטב.
  3. לאחר מספר דקות הוסיפו את המלח ואת כוס המים הנוספת בהדרגה ובאיטיות. לושו במשך כ10 דקות. הוסיפו 3 כפות שמן והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק נעים.
  4. כסו את הקערה בנילון ומעליו הניחו מגבת והתפיחו את הבצק חצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה לושו שנית את הבצק והתפיחו במשך 3/4 שעה נוספת.
  6. שמנו משטח עבודה עם מעט שמן וחלקו את הבצק ל20 כדורים.
  7. גלגלו כל כדור עש יהיה חלק ורדדו לגודל של פיתה, גלגלו אתת הבצק כמו רולדה כך תיווצר לכם לחמנייה ארוכה, ניתן להכין גם לחמניות עגולות ופשוטות.
  8. הניחו את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה והתפיחו במשך 20 דקות, הברישו בביצה טרופה עם מעט מים ופזרו שומשום בנדיבות
  9. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות או עד להשחמה קלה.
  10. הוציאו מהתנור וכסו במגבת.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום