מתכוננים לצום: מתכון לפשטידת מעקודה

פשטידת מעקודה (מחמאר מרוקאית) ללא גלוטן, היא פרווה ומבוססת על תפוחי אדמה מבושלים מעוכים, אפונה, גזר וביצים, טעימה ומחזקת

חני לוין | מתכונים 27.9.2020 | 08:03

פשטידת מעקודה צילום: אפרת סיאצ'י

פשטידת מעקודה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים

כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)

בצל בינוני קצוץ מטוגן

3 ביצים

רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

שני שליש כפית מלח

כפית אבקת מרק

רבע כפית כורכום

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

חממו תנור מראש ל190 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 21.

רסקו את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, וערבבו עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה. תבלו במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.

צקו את התערובת לתבנית המשומנת, ושטחו לגובה אחיד, הכניסו לתנור למשך כ-45 דקות.

הוציאו מהתנור והניחו לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר התקררות והתייצבות, הפכו אותה על צלחת שטוחה והגישו לשולחן.

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום