דגל ירדן הונף בנהריים: "משיבים כל מילימטר מאדמתנו, זה עניין לאומי"

מלך ירדן הודיע בפרלמנט באופן רשמי על השבת המובלעות לידי ירדן: "מחילים ריבונות ירדנית על כל אינץ' מהאדמות האלה". הוא הדגיש: "נמשיך לתמוך בפלסטינים עד שתוקם מדינתם בגבולות 67'". במקביל, דגל ירדן הונף רשמית באי השלום

מדיני 10.11.2019 | 20:10

פלאש 90

מלך ירדן, עבדאללה השני, הודיע היום (ראשון) בנאומו על סיום תוקפם של הנספחים בהסכם השלום שנוגעים לצופר ולנהריים והחלת הריבונות הירדנית על המקום: "צופר ונהריים היו תמיד בראש סדר העדיפויות שלנו וההחלטה היא לסיים את העבודה בהן. אני מכריז היום על סיום העבודה בהן ועל הטלת ריבונותנו המלאה על כל סנטימטר מהן", אמר המלך בנאום בפרלמנט הירדני.

החל מהבוקר נאסרה הגישה החופשית של תיירים ישראלים לשטחי נהריים, המובלעת הירדנית שנחכרה על ידי ישראל. בשעות הצהריים, במקביל לנאומו של המלך עבדאללה בפרלמנט, הניפו חיילי צבא ירדן את דגל מדינתם במקום. בשטח נהריים נערכות הכנות לטקס שיערכו במקום הירדנים, לרגל סיומו של ההסדר המיוחד בין ישראל וירדן במובלעת נהריים, וייערך ככל הנראה מחר.

המלך אמר בנאומו כי ירדן תמשיך לדבוק בעמדותיה הלאומיות ביחס לסוגיה הפלסטינית ולתמוך באחים הפלסטינים בשאיפתם להקים את מדינתם העתידית בקווי 67' שבירתה מזרח ירושלים. נוסף על כך הוא הבהיר כי ירדן תמשיך להגן על המקומות הקדושים לנצרות ולאסלאם: "אלו עמדות איתנות שלא ניתנות למיקוח".

חיילי צה"ל סגרו אתמול את הגשר המוביל מכיוון כביש 90 ל"אי השלום" בנהריים. השטח, שהיה בשליטת ישראל יותר מ-70 שנה, אולם בריבונות ירדנית, יוחזר לירדנים על פי הסכמי השלום שנחתמו לפני 25 שנה. מעתה ישראלים לא יורשו יותר להגיע אל אדמות "אי השלום" ולעבד אותן והחל ממחר תיאסר הגישה החופשית של תיירים ישראלים לשטחי נהריים.

לפני שבועיים, ב- 26/10, מלאו 25 שנה לחתימת הסכם השלום עם ירדן. תאריך חתימת ההסכם בין שני מנהיגי המדינות- ראש הממשלה יצחק רבין והמלך חוסיין. בהסכם זה היה סעיף שעסק בשני תאי שטח בגבול שתי המדינות ושעל פי ההסכם יש צורך לחתום עליו מחדש אחרי 25 שנה. בשל הקיפאון המדיני ביחסי שתי המדינות הודיע כבר לפני שנה המלך עבדאללה כי לא יחדש הסכם זה.

יושב ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידו גרינבאום, אמר בעת סגירת השערים כי "זה יום עצוב יום שאנחנו מצטערים שהגענו אליו. אולי זה לא נראה, אבל לאנשי אשדות יעקב זה כואב מאוד". עוד הוסיף כי "המשמעות היא שמיום ראשון החקלאים לא ייכנסו לעבד את השדות שבאי השלום, ומטיילים ישראלים שנכנסים לסיורים באי לא יוכלו להיכנס יותר. מעבר לזה, שום דבר לא צפוי להשתנות בשטח".

חדשות JDN

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום