מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם

מנה עיקרית מכובדת ומלאת טעם, מתכון לספייריבס - חזה טלה הממולא בתערובת של בשר טחון, אורז, ירק קצוץ, צנוברים, פלפלים חריפים ועוד, מנה בשרית מלאת טעמים שמאימה במיוחד לכבוד שבת קודש

נועם זיגדון | מתכונים 2.5.2024 | 11:40

חזה טלה ממולא | צילום: נועם זיגדון

מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם / נועם זיגדון

המצרכים לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:

  • נתח חזה טלה - לחתוך במרכז

למרינדה:

  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין שווארמה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות פטרוזיליה יבשה

למילוי:

  • 3 כוסות אורז מבושל
  • 4-5 שיני שום
  • 4-5 פלפלים חריפים יבשים
  • ½ ק"ג בשר טחון או חתוך חתיכות קטנות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס צנוברים / שקדים פרוסים (אופצינלי)

אופן ההכנה לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד
  2. מורחים את תערובת המרינדה על נתח הבשר מבפנים ומבחוץ

הכנת המילוי:

  1. מערבבים הייטב יחד את כל מצרכי המילוי וממלאים את הכיס של החזה
  2. מפזרים ראש שום ופלפל חריף יבש
  3. מניחים עלי רוזמרין או טימין וסוגרים את הפתח עם קיסמים
  4. עוטפים את הנתח בנייר אפיה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך חצי שעה
  5. אחרי חצי שעה מורידים את החום ל- 150° מעלות ואופים כשלוש עד ארבע שעות

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום